Thursday, December 31, 2009

Selamat Tahun Baru 2010

Pejam celik pejam celik setahun telah berakhir. Terasa begitu pantas masa berlalu, dalam masa setahun nie macam2 yg dah terjadi ..... tanpa dipinta aku sekeluarga diberi ujian yg amat besar ..... mungkin ALLAH ingin menguji setelah memberi kesenangan dengan tempat tinggal yg semakin selesa ..... adik bongsu aku disahkan mengidap kanser ..... saat itu gelap dunia kami sekeluarga ..... air mata umpama peneman setia kami ..... dari saat adik kami dibedah hingga rawatan kimoterapi ..... kami sekeluarga berumahtangga di hospital ..... di saat genting tersebut kami dikejutkan dengan berita gembira yg ibubapa kami dapat pergi menunaikan haji pd thn ini ...... maka tinggallah kami adik beradik menunaikan amanah kedua ibu bapa kami menjaga adik kami yang sakit itu ..... begitu banyak cabaran & dugaan yg ALLAH beri dalam menguji kesabaran dan ketakwaan kami. Alhamdulillah kesihatan adik aku stabil sekarang dan dia dapat meruskan persekolahan dia dan semoga dia berjaya dalam SPM 2010 ini.

Hai setahun dah berlalu agak nyer azam2 aku yg lps tercapai ke idak eh ......

1. Melangsaikan segala hutang yg ader - huhu cam biasa x tercapai lg tp ader sedikit improvement

2. Mencari tpt keje yg dkt ngan ghumah utk cut cost - yang ini tak tercapai lg aku masih keje di TPM dan semakin tertekan dengan kerja aku sekarang

3. Berjaya dgn kerjaya yg diceburi - alhamdulillah keje yg aku ceburi skrg nie menjanjikan aku prof. cert .... semoga aku success & leh cari keje yg lebih mencabar & menjamin masa depan amiinnnnnnnn

4. Kuruskan badan - nie ler azam aku tiap2 thn tp lum pernah berjaya sepenuh nyer .....

5. Mencari pasangan hidup - yg nie semua atas ketentuan ILLAHI aku cuma leh berusaha .... semoga org sekeliling aku fhm & tdk memaksa & memandang serong huhuhu

Nampak gaya macam xde perubahan jer. Aku rasa aku akan terus berpegang pada azam nie hehehehe .... semoga aku berjaya pada tahun 1431H / 2010M


"You can learn many things from children. How much patience
you have, for instance." -Franklin P.Jones-

Wednesday, August 5, 2009

Pembedahan .....

Alhamdulillah pembedahan telah berjaya. Adik aku pun dah mula sedar tadi. Kebetulan ari nie adik aku aziah ader interview scholarship kat Putrajaya. So masa pembedahan tadi dier, azimah & babah aku xde ler. Jangan salah faham babah aku ikut sebab dier x sampai hati nak tengok adik aku. 2 abangnya ler yg teman adik aku operation td. Aku lak teman mama aku kat surau.

Petang tadi nurse tu bawak ler ketumbuhan tu tunjuk dekat kami sekeluarga sebelum dibawa ke makmal untuk diuji. MasyaALLAH mmg terkedu kiter org sume sbb besar sungguh. Ya ALLAH mcm mana ler adik aku boleh sembunyikan ketumbuhan sebesar itu selama beberapa bulan nie. Semoga adik aku akan sembuh dari penyakitnya.

Monday, August 3, 2009

Ya ALLAH .....

Ya ALLAH kenapa sungguh berat ujian yg ko berikan ini .....

Masa adik aku call tadi aku tgh sibuk meeting preparation tuk 1 day workshop kat Impiana this coming wednesday. Lepas jer dpt call tu aku terus lost ..... blank . Ketumbuhan adik bungsu aku tu mmg bahaya & perlu dibuang segera pada hari rabu nie. Darah dia pun dah diambil & doktor mmg syak dier ader kanser. Aku mmg dh x boleh nak carry on ngan meeting tu. Aku terus jumpa MD aku nak mintak perlepasan. Masa cakap ngan dier pun air mata aku dah berderai. Alhamdulillah dia bagi perlepasan cuti sampai hari rabu.

Masa tu dah pukul 5. Aku solat asar dulu ingat nak tunggu 5.30 baru balik. Tp sesungguhnya aku dah x mampu. Team Lead aku suruh aku balik jer. Cuma satu je ler aku kecewa ngan PM aku. Aku jumpa dier mtk permission nak balik awal (xde ler awal mana pun) & mtk excuse dr meeting yg belum tentu abis kul baper tu. Muka dia mmg cam x puas hati & leh lak dier tanya teruk sgt ke. Aku frust tul dgr statement dier tu. Sib baik MD aku lalu, elok jer terus dier ckp "hah ko nak balik balik ler". Lantak ler masa tu malas dah aku nak fikir aper. Dalam kepala aku yang aku tau aku kena sampai ghumah segera. Keluarga aku perlukan aku.

Aku nangis sepuas2nya masa driving on the way balik tadi. Sbb aku tau biler aku sampai ghumah aku kena kuat. Biarlah org ingat aku x nangis x sedih tp aku perlu kuat demi keluarga aku.

Monday, July 27, 2009

Bosan, tension & seangkatannya

Aku baru jer balik dr ofis nie. Meeting / discussion yg x de hala tuju.

Tajuk blog aku "Beautiful Life" tp lately nie aku rasa story2 dalam blog aku nie x menunjukkan pun beautiful life ... horrible and misserable life ader ler huhuhuhu especially biler masuk bab2 keje .....
Ari nie ari yang paling merdeka tuk aku since projek petronas start ..... ye ler x de keje suka2 aku surfing sana sini .... TAPIIIIIII yg x best nyer aku nyer ler x de keje since dr pagi sampai ptg ... sampai satu tahap aku dh x tau nak buat aper ..... tup2 PM aku buat meeting kul 4 ptg. Hmmm igt aper ler agenda meeting tu ... rupa2 nyer sekadar nak bg info tuk dier nyer presentation slide yg dier kena buat tuk meeting esok. Aper motif tul. Letih tul aku layan PM yg gini. Aku nie bukan ler berkira sgt psl nak stayback nie. Tp scope of work biar nyata & jelas. Kalau tul keje aku ... leh jer aku balik kul 9-10 mlm ..... tp ini tak .... ishhhhh ntah ler aku rasa aku x lama keje kat sini.

Thursday, July 23, 2009

Pengapit

After 3 days out for conference at Sunway, today aku balik ke ofis semula. Ngadap semula projek & headache ler balik. Stress tul aku kalau duduk dlm ofis nie. But basically ari nie x de keje sgt, pg tu aku siapkan list of repository langsung dh x de keje. Aper lagi aku pun on internet ler. Biler lg nak mcm nie kan, bossess pun x de they all still need to entertain foreigner2 kat Sunway tu ;-). Ari nie gak ler aku gossip sana sini ngan my collegue. Tanya pendapat & pasang strategi whether nak stay or cari keje lain huhuhuhu.

Lari topik lak aku nie. Ok dlm aku dok online tu tetiba my very besfren during degree buzz aku. She said she need my help. Actually aku dah dpt agak tp aku sajer buat2 tny hehehehe. Yup she getting married & 1 will be her pengapit. Aku dah di booking 5 & 6 Dec nie. Kalau tgk date lama nyer lg kan. Tp aku dh riso nie. Cam aku lak yg nak kawin huhuhuhu. Sempat ke aku kecikkan sikit semula badan aku yg makin tembam nie. Sempatke kalau sekadar diet2 jer. Atau sempat ke aku kalau sekadar aku jogging. Or i need to do both. Tolongggggg aku panik. Wawawa cam aku lak yg nak kawin padahal aku nie pengapit jer. Pengapit pengapit pun aku nak jugak npk cantik atas pelamin tu hahahahaha . OH NO Aku ader 4 bulan jer dr skrg utk kecikkan size aku.

Sunday, July 19, 2009

Harry Potter and The Half-Blood Prince

Semalam aku belanja adik2 aku gi tgk Harry Potter kecuali Husni kat GSC Alamanda. Overall quite boring. FIRST TIME !!!! Aku tgk Harry Potter aku rasa nak tido, mengantuk semacam jer. Sib baik ader kisah cinta si Ron yg kelakar tu , ader ler gelak2 kejap kalau tak mmg terlelap dh aku. Kisah cinta si Harry ngan adik Ron tu mcm x best jer. Ending part sedih sikit time Dumbledore mati. Tak pe ler kiter tunggu the final Harry Potter mesti gempak kan .... ye ler mesti byk action (hoping).

Tuesday, July 14, 2009

MAYBELLINE


Today balik keje masuk bilik npk atas katil ader sumthing for me. Check the sender is ASTRO. Hmmmm terus terpikir nie mesti hadiah yg ader org murai.com call ari tu. Packaging punyer ler besar, suprisingly they only 2 small item in it. Huhuhuhuhu.

Whatever ler, its a sign lepas nie kena ler rajin2 aku bersolek kan hehe. So this is the 2 item that i get.


i. VOLUM EXPRESS Cat Eyes Mascara Waterproof
ii. WATERSHINE Liquid Pearl (Pearly Pink)

Sunday, July 12, 2009

Transformers : Revenge of the Fallen


At last dapat gak tgk transformers, lepas byk kali tertangguh sbb wayang full ler, keje ler, bz ler. Aku gi tgk ngan adik2 aku kecuali aziah & cousin aku si ekin kat GSC Alamanda.
Overall jalan citer dier ok, mendebarkan, mencemaskan and sampai satu tahap tu aku rasa mcm eh aku nak tau ending terus leh tak sbb aku x sanggup dh tgk. Robot2 dier pun nampak makin real. Ending story dier sedih sakit especially ms Sam mati ms berusaha nak gi selamatkan Optimum Prime. Mengalir air mata aku. Tp honestly aku dah jd jatuh ati lak ngan Transformers nie. Kena make sure i will not miss the coming next Transformers.

Thursday, July 2, 2009

Well Log ...... Seismic

Aduh pening haku eh ..... x siap2 dokumen aku yg last nie ...... berputar dh pala otak aku nie x fhm psl 2 term nie huhuhuhuhuhuhu ........hmmmm cancel ler aku nak htr resume kat department nie kalau gini ler payah nyer ..... dgr Data Management pk mesti mudah jer sbb aku pun pernah belajar & keje berkaitan Data Management nie ..... tapiiiiiiii biler masuk term well log ... seismic & seangkatan nyer ...... sakit kepala aku ......huhuhuhuhuhuhu

Sunday, June 21, 2009

Happy Father's Day

Especially for you, Babah
On Father's Day
Though we often seem too busy
to say how much we care
Or how frequently
you're in out thoughts
the feeling's always there .....
For we think you're
a special dad,
a very fine one, too,
And we want you
to have everything
that means the most to you
Happy Father's Day
Love Always
from 6 of us
Yatie, Hilmi, Azimah, Aziah, Husni, Hairi

Saturday, June 20, 2009

Hari Rehat Sedunia

Tak terucap betapa bahagia nyer aku ari nie sbb dpt berehat ..... ye ler since projek petronas ... weekend aku pun x mcm weekend ..... pastu ngan aktiviti jalan2 aku biler weekend nyer lg ..... ari nie ler tul2 aku dpt rehatkan diri kat ghumah ..... konon2 nyer nak kemas bilik aku nie ..... tp aku x terkemas pun sbb aku dok berehat jer ari nie ...... hai nikmat nyer dpt rehat hehe

Lg lak minggu lps mmg keje aku havoc giler kt ofis tu ..... otak pun sampai cramp ..... short term memory pun asyik lost ..... tu lum tambah exercise tower 1 ke tower 2 aku tu ...... alhamdulillah turun 2 kg ler aku minggu nie dibuat nyer ...... tp x cukup lg tu sbb nyer baju aku dh rasa x selesa sana sini ...... kena turun lg nie .......

Ari nie aktiviti aku cuci segala baju aku yg ader kt ampaian aku nie hah ..... jgn salah fhm lak ek ..... tiap2 ari pun aku basuh baju ..... tp nie koleksi tudung2 aku & baju kurung aku yg hand wash ..... ari nie kasi dry clean sume ...... pastu aku gi avon ...... ambik brg2 cousin aku tu ...... sib baik ler aku check mlm td ..... ari nie last day promotion dier ...... kalau tidak naya aku ..... dh ler cousin aku order byk brg tu ...... selebih nyer aku berehat dh berfacebooking jer ari nie ...... jap2 lg aku nak update blog aku nie ...... byk story yg aku x terciter lg dlm nie ...... ok ler selamat beristirehat sume yer ........

Monday, June 15, 2009

Betul pun

Betul pun aper yg aku sangka ..... mamat yg berkepala botak yg aku berselisih ms 1st time aku pindah ke level 10 tower 1 adalah classmate aku ms BIT ..... dier cuti seminggu ..... patut ler lps berselisih aku langsung x npk dier ..... ari nie dier balik dr cuti ..... biler npk dier aku terus hah sah ler nie dier nie mmg ler si azwan classmate aku tu ..... waktu lunch td terus aku gi tegur dier ..... terkejut beruk dier ..... cubicle kiter org bukan nyer jauh pun ..... selang 2 baris jer ..... what a small world kan ..... ari tu junior aku nie classmate aku lak 1 level aku ..... lps nie saper ler lg ...... aku npk makin byk cubicle2 baru yg dier prepare tuk company2 lain yg attached projek ngan petronas nie ..... wait & see je ler ...... ofismate aku dh siap kater sume nyer pun ko kenal ler kat level nie hehehehe

Tp ader gak yg x betul nyer ari nie .....aku pose ari nie ..... tp x tau naper sepanjang aku pose ari nieaku dok igt makanan jer ..... pastu x sabar2 nak balik .....kul 3 aku dh sms si akmal ingatkan dier suruh ambik kul 5.30 hehehehe betapa parahnyer aku kerna pose ari nie ..... tapiiiiiii tup2 nak dkt 5.30 team lg sms kater nak balik sekali tp kul 6 ...... huhuhuhu aku pun call ler semula si akmal suruh dtg kul 6 ...... time tu dlm kepala otak aku dok hoping si akmal nie leh ler sampai kul 6 sbb aku tul2 nak buka pose kt ghumah ...... tapiiiii actually nyer aku dh beli buah spare kalau2 ler aku kena buka pose dlm keta ...... pastu ms nk balik tu lak team lg 1 bg aku nasi ayam .......

Sib baik ler si akmal tu sampai kul 6 tepat ..... gitu gini kul 7 dh sampai ofis ..... so aperlg lps tu aku pun jd ler minah F1 ...... alhamdulillah elok2 jer org azan aku sampai ghumah ...... dpt ler aku berbuka pose kt ghumah berdua ngan mama aku ;)

Saturday, June 13, 2009

Jangan Pandang Belakang Congkak

Lama nyer dah aku x update blog aku nie ..... sbb tu aku rs blog aku nie x de org baca sbb aku jarang2 update kan ..... kalau update pun ntah aper2 citer ntah ..... nanti aku usahakan ler aper yg aku leh buat ngan blog nie eh ...... sian blog aku nie dh bersawang ...... mcm mn bersawang nyer bilik aku cam nie gak ler blog aku ...... so sbb ari nie aku kemas bilik aku jd aku kemas gak ler blog nie ......

Tu ler since projek ******** nie ..... idup aku rs mcm huru hara ..... dlm kepala nie siang mlm dok igt BPM & doc ..... rs mcm dh x de life dh ..... cpt ler abis projek nie ...... aku nie dh x larat sungguh
Nie aku baru balik dr tgk wayang ..... citer "JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK" ..... nampak nyer pilihan aku x salah ..... puas aku gelak td ..... rs ilang jap segala stress & sakit kepala aku ...... otak aku pun rs ringan sikit nie ..... kalau tidak tiap2 ari berat semacam jer .....

Ok ler citer psl filem nie kan ..... overall ok ler ...... x membosankan ..... kelakar ...... cuma ending dier je ler cam hanging ...... x tau ler kalau ade samb kan si david teoh tu nk buat .....tp overall mmg kelakar ler abis 1 panggung gelak ......

Hah sebelum filem tu start td aku sempat ler jalan2 dlm alamanda tu ..... ms kat MPH tu terserempak lak aku ngan cikgu aku ms kat maahad ...... cikgu rohani, cikgu english aku ...... x sangka tul aku dier igt aku lg ...... ye ler after almost 15 yrs ler kan ..... ms aku tegur dier td dier ckp tu ler dr td i pandang u rs mcm knl tp dier kata dier takut silap org almaklum je ler size aku nie kan dh berubah compare time sek dulu hehehehe ...... tp pk2 how sweet kan biler kiter dpt tau cikgu kiter igt kat kiter .....harap2 dier igt aku psl yg baik2 je ler jgn part yg aku nakal dah ler hehehehehe

Hah satu lg .... aku dah aim 1 kedai kat alamanda nie ...... dier jual fridge magnet cantik2 ...... hmmm x igt lak aku price dier ..... tp kalau x silap yg biasa2 tu harga dier RM2.50 .......yg makanan RM3++ yg botol RM4++ and yg ader blink2 RM5.90 ....... td x sempat aku nak beli ..... igtkan nak beli lps movie abis lupa ler pulak aku nyer movie tu abis kul 11 ..... kuar2 kedai dh tutup huhuhu .... x pe2 lps nie leh gi beli ..... bkn jauh pun alamanda tu hehehehe

Friday, June 12, 2009

Jerebu


Ari nie aku x gi KLCC, so aku kuar ler lewat sikit ..... dlm kul 7 baru aku kuar dr ghumah ..... masuk jer highway terkejut aku nie kabus ke aper nie ...... jerebu giler .... all the way ke sg besi ..... jarak pemandangan aku mmg mcm ala2 aku bwk keta dlm kabus tebal ..... x npk aper ........ hmmmm aku baru nak sihat ..... nie makin kronik lak udara nie ....... dh ler everyday gi KLCC tu mmg dh jerebu ..... ari nie dh sampai ke nilai lak jerebu nyer huhuhuhuhuhu ...... aper ler nak jd manusia zaman skrg suka sgt buat pembakaran terbuka hutan2 kebun2 sampai jd gini ...... fikir2 ler kesihatan sesama manusia nie jgn ler pentingkan diri sendiri jer ...... sesama ler kiter menasihati ek

Wednesday, June 10, 2009

Interview & Meeting

Ini ler keje aku tiap2 ari since involve ngan projek nie ..... kuar masuk bilik meeting jer tuk interview ngan meeting ..... ms nie aku baru masuk collaboration room tuk interview session ...... baru on notebook aku ..... bosan2 tunggu org2 yg nak diinterview tu yg aku dok snap pics nie hehehehe

Tuesday, June 2, 2009

Lego

Percaya atau tidak replika2 dlm gbr nie sume dibuat dr Lego ..... kagum tul aku .... mcm real sgt2 ..... kagum tul aku ..... ms lps lunch kat KFC ngan nawal td terus aku stop kejap snap pics..... tp ramai sgt org time tu so aku naik je ler dulu ...... sekali kebetulan balik td si akmal tu lambat & aku gi turun beli air ...... aku sambung ler snap pics ....... kalau ler aku ader duit yg byk mesti aku dh beli & cuba buat sendiri ..... tp umur aku dh baper nak beli permainan cenggitu? aku nie lelaki ke perempuan? dah ader anak ke aku nie? haiiiii biler ler aku nie matured ...... asyik pk psl permainan jer hehe

KLCC

bangunan rome
Taj Mahal
Colosseum
Piramid

Monday, May 25, 2009

Happy Birthday My Persona

Aku baru jer balik dr ofis nie (11.15 mlm) ...... discussion aku tu start kul 8.15 mlm ...... bos yg kiter org tu sampai lambat ..... kiter org baru igt nak angkat punggung balik hehehehe sekali tu dier sampai ler pulak hehehehehhee

Ok ler today genap 1 tahun Persona .... ketaku .... chewahhhhh ....... pejam celik pejam celik x sangka aku dh 1 thn guna Persona ...... ALHAMDULILLAH setakat nie sume nyer baik2 belaka ..... semoga ianya kekal ...... semoga aku berjaya memandu "persona" ku dgn selamatnya dgn baiknya ...... sbb maklum je ler aku nie pemandu F1 sikit lg2 kalau dh balik lewat ...... 10 minit leh sampai dr Bukit Jalil ke Nilai tu hah ..... nie sejak project base kat KLCC nie ..... pg2 pun aku pecut ...... huhuhuhu .... syg sbnr nyer nak pecut .... tp nk buat camne aku nie ader 1 sifat baran ...... jd kalau ader jer driver buat aku hangin on the road ..... abis ler mmg aku kejar aku pecut ler hohohoho ......

Sian sbnr nyer ngan "persona" aku tu ..... ye ler bz sgt ngan projek kat KLCC tu aku hampir2 lupa nk renew insurans & road tax ..... sib baik sume skrg dh ler online .... pastu aku nie kan pemandu berhemah ;-) hehe so x de saman sehari leh siap ...... so elok2 je ler smlm aku gi ambik road tax as a beday gift tuk 'persona' aku tu ...... hah nie aku nak nasihatkan korang kalau nak renew insurans keta tu intai2 ler ko nyer NCB .... jgn jd cam aku nie ms aku beli "persona" dulu aku tak tau ler aku check ke tak NCB tu ..... sbb NCB aku tu dh 55% the max ..... so alhamdulillah insurans aku dr RM1300 dh RM700 ....... thanx to nawal offismate aku .... kalau dier x igt kan aku psl hal tu melayang dh duit aku RM600 huhuhuhuhu

hmmmm ok ler aku nak tido dh nie ..... good nite ..... semoga ari esok x sepanjang ari nie letih tul aku rs .....

Still in the office

Aku kat office lg nie ..... menunggu bos aku yg x sampai2 dr KLCC lg ...... huhuhuhu gini gaya nyer kul baper ler meeting nak habis nie ..... bosan tul ler ..... baju sume aku dh prepare dlm keta ... .. in case kalau2 sampai kul 12 pun lum balik lg kan ..... lama dh aku x experince balik lambat nie ............ letih otak memikirnya huhuhuhu

Hapus Aku

Sekarang pukul 4.30 pagi ..... aku tak tau kenapa tetiba teringat kisah nie .....
Tuliskan kesedihan
Semua tak bisa kau ungkapkan
Dan kita kan bicara dengan hatiku
Buang semua puisi
Antara kita berdua
Kau bunuh dia sesuatu
Yang kusebut itu cinta
Chorus:
Yakinkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku…
Sadarkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku…
Lagu nie menceritakan segala nyer ..... alhamdulillah aku masih ader ALLAH & org2 yg menyanyangi aku ..... aku x pernah bercinta dgn dier malahan kengkawan aku kater aku giler biler aku ader perasaan dgn dier ..... ye lah ader perasaan dgn org yg x pernah aku jumpa ..... org yg aku hanya dgr tentang dier ..... ym? pun sekali sekala & kdg2 aku meraguinya ..... utk 1 tempoh aku jd x tenang aku jd bingung dgn mcm2 peristiwa yg sume memeningkan kepala x masuk dek akal ..... time tu aku dok menyewa di Cyberjaya ..... 1 masa tu aku nekad tuk menyendiri kat ghumah sewa aku ..... nasib baik masa tu housemate aku nie jenis balik tgh mlm ...... ms bersendirian tu aku ambik kesempatan utk ddk sesaat & berfikir & meminta petunjuk ..... alhamdulillah ALLAH bukakan aku pintu tu ..... aku pindah semula ke ghumah parents aku ..... then slowly aku tinggalkan semua yg berkaitan ngan lelaki itu ..... slowly aku cuba padam segala kenangan hidup aku yg berkaitan dgn dier ..... alhamdulillah akhirnya hati aku kembali tenang & my life back to normal ..... tp selepas hampir 2 thn peristiwa tu x tau naper tetiba pg nie aku teringat balik lak hahahahaha ......

Kekadang biler terpk mcm mn ler aku leh lalui benda mcm tu ..... naif sgt ke aku nie ..... bendul sgt ke aku nie ..... aku x pernah bercinta & dicintai tp x kan aku perlu lalui benda mcm tu sekali ...... hmmmmm maybe mmg dh tertulis suratan hidup aku gitu ...... however life must go on ..... aku pun happy ngan aper yg aku ader skrg ...... kerana peristiwa tu aku rasa aku lebih dekat ngan family aku parents aku ..... sumhow aku berterima kasih pada kenangan itu ;-) ok ler nak sambung tido besok kat ofis jd gorilla lak aku nanti hehe

Sunday, May 10, 2009

Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu mama ku ..... thanx for being there for me ..... thanx sbb masih sudi bersama2 ngan your daughter yg dh nak masuk 31 nie yg still living with u until now ..... still makan hasil masakan mama even dah umur 31 ..... i tried to be a good daughter for u mama ..... but cita2 ku masih x tercapai ..... untuk ibu2 di luar sana selamat hari ibu juga yer .....

Ari nie utk pertama kali nyer since aku beli 'Persona' aku nie aku basuh sendiri hehehe ..... terpaksa lerrrrr..... selalu nyer aku htr kedai jer cuci ..... on the way balik dr keje aku pi singgah mn2 carwash ..... tp since training ari tu pastu involve lak ngan projek kat KLCC nie ..... balik pun x tentu ms ..... x mandi2 'Persona' aku tu dibuat nyer .....

Ari nie time gi isi minyak baru aku notice betapa berkerak nyer 'Persona' aku tu hahahahaha ..... so aper lg ptg tu start ler aku memandikan 'Persona' aku tu ..... baru ler ternampak dek aku calar sana calar sini ..... ish ish ish ganas tul aku guna keta hehe ..... conclusion nyer penat tul aku ptg nie ..... org dh lama x cuci keta sendiri ...... dh ler tgh musim panas ...... kalau 'Persona' aku mandi air sabun aku mandi peluh hahahaha

Wednesday, May 6, 2009

MALUUUU NYERRRRR

Ari nie aku gi KLCC sprt biasa ..... starting from this week dh ader driver yg hantar kiter org gi KLCC nie ..... Akmal hehehe cam lurus2 and blur jer bdk nyer ..... tapi nak dijadikan citer kan ..... tu ler org kater jgn suka gelakkan org even kiter gelak sajer sbb nak gurau pun x leh nanti terkena balik kat kiter ...... hah dah jd pun kat aku ari nie ...... sian tul ngan aku

Malu teramat nyer rs mcm dh x nk gi Tower 2 KLCC nie dah ...... gini citer nyer ..... lunch hr td aku tinggal sesorang ..... ye ler aku nie kan minah bekal ..... so yg lain tu sume dh kuar lunch ...... lps aku makan bekal yg aku bwk tu aku pun teringin ler nak gi bank ...... so aku turun ler ..... aku pun jln2 ler sesorang ...... on the way balik tu aku pun touch ler pass aku sprt biasa kan ...... sekali tu jeng jeng jeng ...... sedar2 aku dgr guard tu jerit kat aku 'CIIIKKKK' ..... aku nie cam br sedar dr mimpi ke aper terus terkejut camne aku leh kat escalator yg tgh turun nie bkn yg tgh naik ...... uishhh malu giler aku time tu ....... guard tu terus tanya aku .... ok tak aku nie dier dh panggial aku 3 kali .... kali ke-3 baru aku sedar ...... dier kater aku nie cam dok langkah kat escalator tu .... biler aku turun balik aku leh langkah lg kt escalator tu ...... huhuhuhuh aku pun x tau ler aper ler yg aku pk time tu ....... pening pening ..... sampai atas aku citer kt sume colleague aku ..... sume pakat gelakkan aku ..... depa siap kater baru sebulan dok bangunan tinggi aku dah mabuk hahahahahaha

Friday, May 1, 2009

Selamat Hari Pekerja

Selamat Hari Pekerja kengkawan semua ...... ari nie aku x buat aper pun ..... aku cuti dr keje2 kt ofis tp aku kena jd tukang dobi kat ghumah ..... aku bukak operasi kul 7 pg ..... kul 7 mlm br ttp huhuhuhu ...... 2 adik lelaki aku yg kecik tu ler balik dr asrama bawak baju kotor dier mak aihhhhhh byk nyer ...... siap leh ckp sbb tahu aku cuti sbb tu bwk ..... sbb konpem aku leh tlg basuhkan huhuhuhu ...... kira nyer weekend nie family aku sume ader kat ghumah ...... even cu aku pun dtg ngan anak2 dier tu yg lg kedai dobi aku ari nie hehehe

Sunday, April 19, 2009

KLIBF 2009 PWTC

KLIBF ( Kuala Lumpur International Book Fair ) . Aku gi siang tadi ngan adik2 pompuan aku & adik lelaki aku yg bongsu. Banyak giler booth. Sepangjang pergi nyer aku ke pesta2 buku x pernah sebesar ini & sebanyak ini booth dier . Penat giler. Selalu kalau aku sampai tepat kul 9 or 10 ms pintu baru nak bukak x de ramai mana ler umat2 manusia. Tp ari nie terkejut aku ramai nyerrrrr. Letih tul aku nak mengharung lautan manusia ..... sib baik aku x pitam. Dalam aku dok pening mengharung lautan umat manusia tu sempat gak ler aku rembat 2 novel kat dalam pics tu. Hehehehe dalam2 x de duit sempat lg aku nie beli novel. Lalu company nyer booth aku buat2 x nampak and x singgah pun. Sampai tul ati aku kan ..... npk jer si adli, jeff & amir tp ntah naper aku cam x de ati nak singgah & tegur. Lagipun aku dh letih giler . Dalam kepala nak cepat abiskan journey aku dalam pesta buku tu and balik . Kaki aku nie kepala lutut tapak sume dh mcm nak tercabut huhuhuhu. Balik sampai ghumah mmg aku pengsan keletihan.

Friday, April 17, 2009

Project base in KLCC

Starting from today onward, i will be base in KLCC for my company new project. Dunno until when. I feel very tired, restless and uncomfortable (yeah its other people place right, if u want to watch me quiet & innocent, u can come here & look at me hahaha)

So starting from today my schedule is like 7am i will go out from Nilai then reach office at least before 7.45, then will move to KLCC by my company car together with all my collegue from the office (unless there is a meeting at office in the morning). Reach KLCC about 8.30 am then will go home at 5 - 5.30 pm (unless have a meeting in the evening at office like today, i need to go back to office because our boss call for meeting at 6pm). Very tired.

But today, i very tension. We rushed from KLCC. At 4.30pm we already start to pack and ask permission from our client to go back earlier. Suddenly, when reach the office and wait untill pass 6 , our boss called & said the meeting is canceled & will be held monday morning at 8.30am. Just easy as that. How selfish she & he is. She can cancel whenever they want & just can called to inform whenever they want. Do they think that our life is only for them. Hello sir!!!!! Our family still owned our life okay is not YOUUUUUU.

Thursday, April 16, 2009

Are u stylish?

I got this quiz from my fren nisha, just try it here
Honestly i'm not a stylish person, i try to be stylish when i go to work but not when i go out for shopping or other activity. Sometimes i feel like to be a stylish person but it just cannot be ...... because i feel uncomfortable if i wearing proper or stylish dress ..... for me t-shirt & jeans already comfortable for me ...... and this quiz is very true ..... here the answer that i get

You Are Not Stylish
To be honest, you think fashion is a complete waste of time.You don't really care about how you dress, and those who do are simply superficial.While you don't have to look like you stepped out of a magazine, maybe you should update your wardrobe.People treat you better when you look better. Besides, it's fun to express your personal style!

Tuesday, April 14, 2009

No Life

Farah dearie and all my luvly frens, sorry its quite a long time didn't update this blog and there is no any news from me ..... i'm very busy right now with my working life ..... i'm involve with my company new project ..... at early stage i'm only a backup person but unfortunately right now i also become 1 of the team ..... i dunno when this project will end but as far as i know and aware as long as i'm still with this project all my anual leave is freeze huhuhu so sad ..... they targeting this project for 6 months and my portion is about 3 & half months .... right now is already april .... . is it possible for me to attend my fren wedding on june at kedah ..... pity of me ..... i really headache to think that every holiday that i plan with my family had to be cancel ...... i'm very sad to disappoint my family huhuhu ....

Friday, April 10, 2009

15 hours working day

Now is 11.38 pm, just came back from ofice. What a tired day, working from 7.45 am to 10.30 pm. Having my meeting from 3.00 pm to 10.30 pm without having dinner just only break for pray, some 'kuih', biscuits & 1 each muffin. So hungry and tired. My mind is already blank towards end of the meeting. Everything seems like empty , zero ..... nothing that my bos said can input in my mind. Right now after taking my bath , i just want to go to sleep & rest . Good nite everyone.

Saturday, April 4, 2009

Friday, April 3, 2009

Exam Day

This morning, i sit for the exam. I already do my best & now i just pray i could pass the exam. After the exam finished at noon. I and my 2 colleague just walk to Pavillion nearby. This is my first time visit to Pavillion. As i didn't lived at Tmn Tun anymore, so its quite long time i didn't visit to Bukit Bintang area. Since i move to Nilai 2 years back, i only go to Time Square twice. Just imagine. Luckily i bring my camera today. I can snap pictures of my first time to Pavillion hahahaha. And dunno when i will be here back hehe.



At 1pm with rush back to office, as our boss already registed our name for this talk. How pity are us. Just cannot relax. At the talk, i really tired and fall asleep huhuhu.

Thursday, April 2, 2009

last day of training

my trainer & classmates

Today is the last day of training & tomorrow is exam. Ya ALLAH, i hope i can do my best for tomorrow. So far this is the best training i ever had. The best trainer & good classmates. Even we just knowing for 1 week but i felt just like a long time already. I do hope i can pass this exam. If not what a shame of me, i'm a tester but i can't pass the exam. I'm really scared to death right now. Everything is out of control right now, my emotion, my mind huhuhu.

Eccucino Restaurant
this is the restaurant that we had our lunch for this 4 days, the menu superb but towards the 4th day i don't have appetite to eat anymore

Monday, March 30, 2009

CTFL Training

my place during the training

Starting from today i like to try my best to write in English. To improve my english i guess this is the best way. I hope if anyone who read my blog please do help me to improve my english. Do not feel scared to inform me if i'm wrong.

Ok, its a quite long time i didn't wrote down anything in this blog. I'm quite busy lately. Busy with work & life. Another thing my brother borrowed my notebook. Its quite difficult for me then to updating this blog.

Today 30th Mac, i'm attending CTFL training. Its a 4 days course at Prince Hotel, KL. Later i should be taken its exam on this coming Friday (wish me luck). I carpool with 4 of my colleague. I'm driving of course because i'm the one who expert the way to KL hehe (angkat bakul sendiri nampak). Its quite a tiring journey. Traffic Jem everywhere in KL.

My trainer is Mr Wonil Kwon from Korea. Its quite a full attendees for this class. I guess there is 24 of us came from various company and not all of us is a tester. My first impression about this trainer, i guess he guite good in training and he help us a lot. Important think he knews how to attract us. Many new things about testing i will learn from this course. I advice to anyone who attending CTFL for the next batch, please do study the syllabus before the course started. Don't be like me, i wish i can turn back time & can read the syllabus before attending this training. But its impossible right, now i just can try my best to study within this 4 days & pass the exam. Wish me all the best.

Saturday, March 28, 2009

Ana Engagement

Seminggu yg lps aku dikejutkan ngan sms yg ana htr ..... ana nak bertunang .... diam2 kawan aku nie ..... x share aper2 langsung ..... tp anyway congrates ana ..... at the end ur time is here ..... aku akan doakan kebahagian ko ......
So td aku pun pegi ler ke Klang ..... last aku gi ghumah ana ..... hari raya yg lps ....td aku, azni, kak baya & kak sit dtg meraikan pertunangan ana .... kak wan jer yg x de ..... tp tu ler kiter org terlambat sikit ..... x sempat nak jumpa tunang ana .....

Tp kan yg paling mengejutkan is azni pun dh bertunang ..... dh nak kawin pun bln 6 nie ..... ishhhh nie lg sorang nie ..... aku, kak baya & kak sit tul2 terkejut ..... walaupun dlm hati aku terdetik sampai nyer ati x share aper2 story ngan aku ..... tp aku x salahkan 100% dier org ..... ye ler since abis degree dulu lg2 lak aku dh pindah nilai nie ...... kiter org dh x serapat dulu ...... jumpa, call, ym sume pun dah jarang ...... x pe ler aper2 pun aku doakan kebahagian kedua2 kawan baik aku nie, ana & azni ...... semoga kebahagiaan yg korang cari telah korang temui dan semoga ianya kekal dunia akhirat tuk korang ber2 ..... amiinnnnnnn







Monday, March 23, 2009

Maksud Nama

terjumpa masa tengah view blog farah , sajer2 for fun ;-)

AZYYATI
AAmanah
ZZingy
YYakin
YYakin
AAlim
TTulus
IIkhlas
Apa ada pada nama?


Thursday, March 19, 2009

Get to Know Yourself Better

I get this tag from my luvly fren farah nisha

1. Go to
http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx
2. Do the personality test
3. Paste the result in your Facebook Note or blog
4. Tag a few lucky friends you think might need some fun today. (sume org pun kena tag ok)



Your view on yourself:


Other people find you very interesting, but you are really hiding your true self. Your friends love you because you are a good listener. They'll probably still love you if you learn to be yourself with them.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:

You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

Thursday, March 5, 2009

THE LETTER 'A'

From my fren Farah Nisha ..... lama dah kepam nie hehe

The rules:It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag twenty people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question. Have fun! Don't forget to post it!


1. What is your name: Azyyati

2. Four letter word: Aims

3. A boy's name: Anuar

4. A girl's name: Anita

5. An occupation: Army

6. A color: Aqua
7. Something you'll wear: Ariana Silk
8. A food: Ayam Goreng Madu (hehe boleh ler eh dalam bm hehehe)

9. Something found in the bathroom:
Apple scented body-wash
10. A place: Amsterdam

11. A reason for being late: Anger to my collegue

12. Something you'd shout: Arghhhhhhh (when i angry)

13. A movie title: An American Affair

14. Something you drink: A&W Root Beer

15. A musical group: Ace of Base

16. An animal: Alligator (Farah igt tk saper kiter bg gelaran nie hehe)

17. A street: Alan Ave

18. A type of car: Avanza

19. The title of a song: All That She Wants


Sape2 yg blum buat.. sila2 la yer.

Saturday, February 28, 2009

'Persona' ku

Terdiam aku td biler dgr bunyi yg dtg dr enjin keta aku selama ini adalah sbnr nyer menandakan IAFM keta aku ader problem. Huhuhuh aku dinasihatkan untuk menukarnyer sebelum warranty habis. If not it will cause almost RM1000 ...... adushhhh berpinar aku mendengar nyer. Alhamdulillah sementara ader warranty nie aku hanya perlu byr labour cost je ler. Hmmmm yg service center kt seremban tu x leh harap 2 minggu lebih dier ambik ms then nak tgk2 dulu lak pd hal ms 25000 km ari tu aku gi htr repair bunyi tu dh ader awat yg hangpa x check ..... skrg nie aku tunggu yg service centre kt sek 13 PJ jer nie (aku pun sblm nie mmg htr repair kt sini 25000 ari tu 1st time aku htr kt seremban) .... this monday they will confirm with me how ..... if not aku tukar kt service centre wakil proton kt nilai nie je ler .... dier tunggu aku kater yes then dier booked spare part tu tuk aku ...... sedih aku baru setahun aku pakai keta tu dh jd gini lak .... maybe sbb lasak sgt aku guna kot ..... ye ler travel everyday Nilai to PJ ... stuck in jem almost for 3 hrs everyday ..... skrg nie lak Nilai to Bukit Jalil sib baik jem dh kurang ... sian keta muda lg dh sakit huhuhuhu

Tuesday, February 24, 2009

Summary

Nak tau naper aku kater summary? Ye ler biler aku beriyer2 nk update blog nie tetiba ler pulak internet kt ghumah aku down since last friday ..... bayangkan dh 5 ari tau ...... abis sume terbengkalai ....... nie pun dier psg cable sementara jer nie sbb fibre cable dier yg asal dh rosak and still tengah repair lg huhuhuhu .... so bengong2 gak ler internet nie ..... but ok than nothing kan .......

Ok ler Jumaat tu aku stayback kt ofis sampai nk dkt kul 10 mlm ..... byg kan je ler dah ler sabtu tu aku ader PTD nyer exam ngan x prepare nyer pening biler aku pk kan .... dah ler stayback tu bkn buat aper pun ..... dok tunggu turn tuk insert data tuk training sabtu tu .... tup2 sampai ke sudah server x up aku pun balik ...... sampai2 ghumah mandi, siap2 brg2 tuk exam esok ... iron baju aku pun terus tido .... ye ler internet pun k.o .... so x mende pun yg aku leh buat nk revise pun x leh last2 aku tido ngan otak zero tuk tomorrow nyer exam

Pagi sabtu tu rs bersemangat lak aku nk gi exam pd hal memula tu cam dh mls jer sbb ye ler x prepare aper pun kan ..... so pg tu aku pun drive ler ke SMAP Kajang tpt exam PTD aku tu ..... confident jer aku pegi .... dgn x de cari map sbb aku rs aku mmg tau ..... sekali tu biler aku sampai jer dpn sek yg aku sangka SMAP Kajang tu rupa2 nyer SAAS ...... abis ler aku camne aku nk cari sek nie ...... aku cuba ler memorize balik time aku sekolah dulu aku gi SMAP Kajang camne keadaan sekeliling sekolah tu .... baru ler aku terigt sekolah tu ke dalam sikit y sekolah SAAS nie tul2 kt jalan besar .... sah ler aku dh mmg silap sekolah ..... ishhh camne nie kalau x jd pegi abis ler parents aku marah sbb x prepare .... panik dh aku ms tu ...... sib baik dlm panik2 tu aku terigt besfren aku si cuna .... terus aku call dier .... sian dier awal2 pg buta aku dh kaco ..... perghhhh selamat aku dpt direction gi SMAP dgn selamat nyer ..... and more thing aku dpt gak aku nyer TUPPERWARE MADAGASCAR yahooooo hehehe nanti next post aku ltk gbr dier eh .........


Hah ini ler sekolah yg aku gi exam PTD tu ..... alhamdulillah aku leh jawab walaupun aku rasa byk yg salah heehehe ..... tp at least aku dh mencuba tuk sekian kali nyer .......

Hari Ahad aku x de buat aper pun ..... seharian aku dok troubleshoot internet aku kt ghumah .... dok figure out aper ler yg rosak ..... call TM Net .... dier org nyer servis centre pun tgh down .... ari isnin baru leh log report ..... hmmmm hampeh gas tul ler

Hari Isnin .... its happen again ...... 3 ghumah dlm 1 ari ..... aper ler prompak2 nie nak lg .... naper ler dier org nie zalim sgt , pemalas ..... x de ke cara lain nk cari rezeki ....... kali nie bkn setakar mlm .... siang ari pun dier merompak ..... kalau dulu setakat duit tp skrg abis kad kredit, kad minyak, tabung, notebook, komputer, dvd player, astro decoder ..... aper sajer asalkan berharga ....... manusia2

Hari Selasa .... hari nie ler kan ..... xde aper sgt pun keje cam biasa & happy sbb internet dh ok x de ler boring sgt mlm2 ari .... dh ler menakutkan jer biler mlm ...... aper pun korang doakan ler aku sekeluarga selamat dr rompakan eh ..... trauma rompakan yg dulu pun x ilang lg ..... eh panjang sungguh entry aku yg nie ..... muak nanti korang nk baca hehe


Sunday, February 15, 2009

Upin dan Ipin

Td aku gi tgk Geng Pengembaraan Bermula : Upin dan Ipin kt TGV Mines ..... seperti biasa kiter org booking yg early bird nyer dpt ler diskaun hehe .....

Ok ler sebelum aku citer psl filem nie aku nak komen sikit pasal TGV Mines nie ...... aku faham sbb citer upin dan ipin nie mmg ramai yg nak tgk & fully booked ....... tp aku nie dh booked awal2 dah ...... yg bengang nyer pg td cam biasa ler kan filem start kul 11 pg tp kaunter tiket tu lum tentu bukak kul 10 pg ( aku dh selalu kena nie) ....... kiter dh panik2 sbb ambik tiket booking 45 minit sebelum kan if not dier org release ..... so pg nie kiter org dtg cam biasa ler kan kul 10 pg dh terpacak & sprt biasa bebdk kaunter nie baru ler nak on pc dgn penuh lemah lembut nyer ..... ok ler leh tahan sabar lg sbb barisan yg nak ambik tiket booking nie lg pendek compare ngan barisan org2 yg baru nak beli tiket nie ........ tp yg menjadi sakit ati nyer barisan org yg baru nak beli tiket lebih laju dr kiter org yg dh booking nie .... ngintai2 tgk bdk kaunter tu dok restart pc ..... mendidih jer dh time tu ...... nak jd citer by the time sampai turn kiter org dh krg dr 45 minit lg nak kul 11 pg ...... tetiba leh ler pulak bdk kaunter nie sound kiter org tiket dh release so kira kena beli baru then bersyarah kt kiter org naper x ambik ptg smlm ...... aku yg dh mmg mendidih nie aper lg kan meletup ler .... hello u all nyer servis yg lembab skrg u all nak bersyarah pulak .... dh tau pc tu x ok pg nie tukar ler ke kaunter yg kosong tuk reservation nie ......is not our mistake bkn kiter org yg sengaja nk ambik lambat kiter org dh ader kt sini before 10 lg ....... cool2 sib baik ader gak tiket lg kalau tk mau meletup kaunter tu aku kejekan huhuhuhuhu

Ok ler kiter berbalik pd filem animasi upin dan ipin nie ...... perghhhhh aku kagum ler & aku bangga sbb anak2 malaysia dh mampu hasilkan filem animasi yg hampir menyaingi filem2 animasi barat .....jalan cerita dier ok ler ..... boleh buat org ketawa dr mula sampai abis filem tu & ader sikit unsur2 seram .... tp yg x syok nyer ending dier ...... hmmmm x kan eh org tgv mines tu tak aware yg ms ending tu yg part dh kuar nama2 team produksi tu ader terselit lg scene2 tertentu ..... penat ler kiter org 1 panggung nie dok gerak2 tetiba tgk ader lg ddk semula or stop jer mn boleh .... lastly sume ambik keputusan stay sampai nama2 tu tul2 abis kuar ...... aisehhhhhh x syok jd nyer but overalllll 5 star dr aku for this filem animasi ...... semoga team produksi akan dapat hasilkan banyak lagi filem2 animasi yg best ........

Sunday, February 8, 2009

Sampai Menutup Mata

Embun di pagi buta
menebarkan bau basah
detik demi detik ku hitung
inikah saat ku pergi

oh tuhan ku cinta dia
berikan aku hidup
takkan ku sakiti dia
hukum aku bila terjadi

c/o aku tak mudah untuk mencintai
aku tak mudah mengaku ku cinta
aku tak mudah mngatakan aku jatuh cinta

senandung ku hanya untuk cinta
tindakanku hanya untuk kau
tiada dusta, sumpah ku cinta
cinta ku sampai ku menutup mata

hmmmm sentimental lak aku lps tgk cerekarama td ..... aku nie susah nak tgk cerekarama ..... kira drama td mmg berjaya ler menarik perhatian aku ..... ngan lagu2 tema dier sekali ..... cuma dier x berjaya buat air mata aku menitik sbb ending dier x best huhuhu .....

Monday, February 2, 2009

Thank U Babah

Babah aku redeem point credit card dier ..... so aku & Hairi ler dpt ler jam & MP3 ...... tp kiter org kena ler topup sikit duit kan hehe

ini ler jam tgn baru aku

ini lak MP3 Hairi

Tuesday, January 27, 2009

Cenderamata dari Cameron Highlands

Mcm aku citer sebelum nie aku gi cameron tu aku dok membeli keychains & fm tuk simpanan aku ..... so here it is .........

koleksi yg ini aku beli kat pasar mlm brinchang ..... 4 for RM10

yg ini lak aku beli kat KEA Farm ..... 3 for RM10

then ini lak aku beli kat Cactus Valley ..... 3 for RM10

tabung nie aku beli kat ladang teh cameron valley

keychains nie adik2 aku bg

Monday, January 26, 2009

Way Back Home From Cameron

Isnin 26/01/2009

Kul 6 pg kiter org dh bangun & packing tuk balik ..... gitu gini kul 7.45 kiter org check out dr apartment ..... sblm balik tu kiter singgah jap kt Kpg Sedia Strawberry Farm tu beli fresh strawberry tuk bawak turun bg kengkawan & sedara mara .....

ini ler strawberry farm yg kiter org pegi sampai 2 kali tu

ini lak nursery yg ader kt sebelah strawberry farm tu

Pastu singgah lg KEA Farm sbb husni & yah ader nk beli sumthing lg .....


Lastly kiter org singgah Cameron Valley @ Bharat Tea ...... sian Hilmi & Hairi sbb dier org ngan mama & babah aku so dier org dh turun dulu & x dpt singgah ladang teh nie .....


Sampai bwh dh kul 11.30 ..... so kiter org lunch kt KFC Batu Gajah sbb lps tu nk htr Husni balik UTP ..... On d way balik Nilai tu highway clear x de jem so dlm kul 3.30 Alhamdulillah kami selamat sampai ..... hehe sbb seronok sgt pegi, yah leh suggest tuk jd kn pegi cameron aktiviti tahunan family aku hehe kena kumpul duit ler sbb nk kumpul fridge magnet & key chain lg nie ;-)

pemandangan indah yg kiter org sempat snap on d way turun .... kira ari tu pemandangan di waktu tengahari yg nie di waktu pagi time kabus tgh tebal

A day in Cameron Highland

Ahad 25/01/2009

Ari nie hujan turun ngan lebat nyer sepanjang hari ..... menambah lg kesejukan yg ada ..... hancur musnah harapan kiter org nak jln2 huhu ..... Pg tu aku bwk jim,aziah & husni ke Tanah Rata nak cari ATM Machine ..... sementara keta lg 1 dh ke KEA Farm ( hah jgn x tau dlm hujan lebt redah gak) ..... yg kiter org nie lak dr Tanah Rata sajer2 jer lalu Kpg Sedia utk ke Brinchang ..... sajer2 nk tgk aper ader kt situ & hows homestay kat situ looks like ..... lps tu terus direct ke KEA Farm .....mak aiiii jem tu dr Brinchang nak ke KEA Farm .... perghhhh rupa nyer sume org cam kiter org gak eh x kira hujan lebat pun redah gak hehe .....Sampai2 je kat KEA Farm mama aku dh nk blah dier kater mahal ..... dier tny aku nk gi mana lg nie ..... aku advice dier gi Kpg Sedia sbb kat situ ader Malay Strawberry Farm ..... sementara dier org tu dh turun dulu kiter org nie survey2 jap ler KEA Farm ...... sempat gak ler lg aku beli Fridge Magnet & Key chain ..... again? hehe itu ler kalau dh minat

Puas dh shopping baru ler ke kiter org turun semula ke Kpg Sedia ...... terus ke Strawberry Farm yg mama & babah aku tgh lepak ...... perghhhh besar2 tu strawberry org nie ....... puas ati giler ...... lama gak ler kiter org lepak kt sini ..... snap pics ...... mkn aiskrim strawberry ..... mmg aku puas ati giler ngan Strawberry Farm nie ......


Dr strawberry farm kiter org ke cactus valley lak .....tp tutup ler pulak ..... so aktiviti biasa kiter org shopping ler lg kt kedai kt bwh cactus valley tu ..... hehe aku menambah collection lg tuk fridge magnet & key chain aku .....

Ptg nyer aku just buat taik mata jer kt apartment ...... dgn kesejukan hujan yg x berhenti2 tu aper lg mmg best ler tuk tido ...... mlm nyer kami ke pasar mlm lg ..... kali ni
e aku x join gak sbb family aku decide tuk jln kaki jer dr apartment sbb keaddan pekan brinchang yg dh packed giler mlm tu ...... so aku, mama & hairi just stay kt apartment

ini ler sebahagian brg2 yg dijual di pasar malam

1st day of my journey

Sabtu 24/01/2009

Awal2 pg we all dh bangun & bersiap ..... gitu gini dlm kul 8pg we all bertolak dr Nilai ..... 1 keta (babah, mama, hilmi & hairi) terus ke cameron ..... while aku & passenger aku (jim & yah) gi utp ambik husni ....

Tgh seronok2 drive elok jer sampai ulu bernam ..... mak aihhhh jem ..... bermula ler mimpi ngeri aku ..... highway mmg padat giler even tgk RnR pun ngeri ..... penuhhhhhhh ..... lps tapah ler baru ler lega sikit .....

ini ler keadaan jem di plus highway tu

Lata Iskandar (snap dr highway plus)

Aku ikut exit gopeng ..... sbb aku nk ke UTP ..... gitu gini kul 12.30 aku sampai kat UTP tu .....


Pastu direct kiter org ke Cameron ..... ikutkan nie 1st time aku drive sendiri gi Cameron ..... even ms aku drive Wira dulu pun aku x pernah sampai sini ..... kira2 nyer masa Wira aku drive naik Genting .... Persona nie aku drive naik Cameron ..... perghhhhh naik Cameron nie lg mencabar dr drive naik Genting ..... sbb kan aku dr UTP so aku naik Cameron ikut Simpang Pulai ler ..... ok ler jln dier x de ler sesempit jln dr Tapah tu ..... tp still memabukkan aku nie yg mmg x tahan ngan jln bengkang bengkok nie ...... & juga mengerikan bg ku yg 1st time drive sendiri nie ...... tp Subhanallah view dier marvellous betul ...... sib baik aku yg drive ...... tp pnt ler adik aku melayan aku kan yg dok suruh snap sana snap sini ...... sib baik aku kena focus on the road ..... sbb ikutkan mata aku nie nak melilau tgk pemandangan yg cantik tu ......

antara pemandangan indah Simpang Pulai ke Brinchang

Dr Simpang Pulai -> Kg Raja -> Kg Terla -> Tringkap -> Brinchang ....... Alhamdullilah kami selamat sampai ke Holiday Villa Apartment tu dlm kul 3.30ptg .... apartment tu pun x jauh dr bdr brinchang .... time lalu tu gerai pasar mlm dh ader yg bukak (tu yg buat sume x sabar nk gi membeli belah) ...... tp mmg byk tul perubahan dr last yg aku pegi dulu ..... psl apartment lak kira ok ler 3 bilik 3 bilik air .... ader dapur .... leh masak ler tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii waduhhhhh lantai kat ruang tamu dier sejuk giler sib baik ler apartment tu x de langsung kipas & aircond ...... but stilll sejuk dier mcm ader sume tu ..... heater dier ? hmmmm kalau guna siang or sblm kul 8 mlm tu kira ok ler lg ...... tp kalau guna dh mlm or pepagi .... mak aiiiii sekejap jer panas dier pastu dh sejuk huhuhuhu ....... lain tu kira ok ler ...... Bilik 1 ( 1 double bed & 1 single bed) ..... Bilik 2 (1 double bed) ...... Bilik 3 ( 2 double bed) ........

Pastu dlm kul 5 kiter org gi pasar ..... gi 1 family jer ..... menggila aku tgk fridge magnet ...... keychain dier mmg murah tp bg aku x byk choice & x baper lawa ...... hah psl parking kalau gi awal ptg2 gini sng ler sikit nk cari parking tp harga brg ok2 jer tapiiiiiii kalau korang gi mlm parking mmg ler teramat ler pyh nyer butttttt harga barang murah tu ..... erti kater lain makin lewat mlm makin murah ....... itu jer ler aktiviti kiter org tuk ari pertama ..... gi pasar mlm sampai 2 kali hehe ..... tp aku gi sekali jer ptg tu ..... adik2 aku ler gi 2 kali ..... mlm tu gi sekali lg aku lak jd drebar jer tukang htr & jemput ..... x larat aku nk dok dlm sejuk2 tu penat aku batuk ......

ini ler coklat yg dibeli ngan harga sekotak RM5 kat pasar malam brinchang ..... sedappppppppppp