Wednesday, December 31, 2008

Beberapa Jam Sebelum Tahun Baru

Pejam celik pejam celik dah setahun aku aktif ngan blog nie dah setahun gak ler aku duduk kat Nilai nie. Dalam masa setahun macam2 yg dah terjadi ..... dr tinggal sebuah ghumah yg biasa seada nyer sehingga ler alhamdulillah duduk di ghumah yg agak selesa ..... tp tanpa disedari aku sekeluarga diberi ujian yg amat besar ..... kami dirompak ..... satu pengalaman yg akan terus terpahat di minda aku sekeluarga ..... mcm2 ler peristiwa baik yg manis atau pahit semua nyer ader ......

Hai setahun dah berlalu agak nyer azam2 aku yg lps tercapai ke idak eh ......

1. Melangsaikan segala hutang yg ader
- huhu cam biasa x tercapai lg tp ader sedikit improvement hehe tp yg pelik aku leh tukar keta baru tu hehe

2. Mencari tpt keje yg dkt ngan ghumah utk cut cost
- alhamdulillah aku sekarang keje di TPM ..... agak dkt ngan ghumah aku .... minyak pun dah turun so RM10 isi minyak leh utk 2 ari nyer pegi balik .... tol je ler aku x leh kurangkan huhu

3. Berjaya dgn kerjaya yg diceburi
- alhamdulillah keje yg aku ceburi skrg nie menjanjikan aku prof. cert .... semoga aku success & leh cari keje yg lebih mencabar & menjamin masa depan amiinnnnnnnn

4. Kuruskan badan
- nie ler azam aku tiap2 thn tp lum pernah berjaya sepenuh nyer .....

5. Mencari pasangan hidup
- yg nie semua atas ketentuan ILLAHI aku cuma leh berusaha .... semoga org sekeliling aku fhm & tdk memaksa & memandang serong huhuhu

Aku rasa aku akan terus berpegang pada azam nie hehehehe .... semoga aku berjaya pada tahun 1430H / 2009M

Monday, December 29, 2008

Brainscan : Aku dan Topi Ajaib


Tolong aku dipaksa huhuhuhuhu ...... memula tu aku mmg x nk pegi tgk citer nie ..... tp biler pk2 kesian kan adik2 aku pastu biler lg kiter org nak gi tgk wayang 6 beradik kan so aku pegi gak ler .....in fact aku ler yg booking tiket wayang hehehehehe ......

So kiter org gi tgk yg pukul 11 pg kat MINES ... MINES lg kan .... nk buat camne tu jer yg ader awal .... nk tgk lewat sgt adik aku yg sorang tu nak balik JB ptg nie takut x sempat ler .... lg pun tgk awal2 nie dpt murah sikit 'early bird' ......

Citer nie ok ler not bad .... sbb dier leh buat aku gelak .....aku mmg tabik spring kat mek & zul yahya sbb mmg dier org ber2 nie ler yg buat aku gelak ..... si kuman & cat farish pun ok gak .... sume ok cuma part yg bebdk tu berangan jd raja sume tu ler yg aku turn off sikit ..... tp cgi ms time tu not bad cam ala2 tgk citer alice in wonderland lak ..... part nie aku tabik spring kat ahmad idham .....

Lps tgk wayang aku & adik2 aku gi ler makan pizza hut memandangkan parents kiter org gi kenduri kawin kan ..... nak dijadikan citer biler kiter org sampai ghumah kiter org x leh msk sbb nyer babah aku gi kunci ngan lock yg anak2 dier sorang pun x de kunci ..... dh mcm anak2 terbiar kiter org kat luar .....pastu leh lak dier mrh aku konon sbb dh pesan suruh aku bawak kunci ..... aku dh bawak dh sume kunci tau dier yg kunci ngan lock yg lain huhuhuhu aper ler nasib

Salam Maal Hijrah 1430H

Sunday, December 28, 2008

Friday, December 26, 2008

Histeria


Ari nie bosan nyer aku kat ofis dh ler x de keje ber2 je lak tu internet lak bengong ..... HISTERIA aku dibuat nyer ...... kebetulan malam nie lak mmg aku gi tgk HISTERIA kat Mines ngan adik2 aku ...

Thursday, December 25, 2008

Wednesday, December 24, 2008

Banned Shakey's Pizza Carrefour Sri Petaling

Mendidih, bengang, sakit ati, geram ..... aper lg yg seangkatan ngan perasaan2 tu ...... ishhhh aper punyer teruk servis kat shakey's tu ....... aku nasihatkan tutup je ler .....

citer nyer gini tengahari td ofismate aku kak ana ajak ler aku, nawal & hairul gi mkn kt carrefour tu ....... ye ler boring gak kalau tetiap ari mkn kt food court tpm tu jer kn ..... nk jd citer sampai sana we decide ler nk mkn kat shakey's konon sbb ader express lunch ...... hmmmmm bkn express lunch tp sengal lunch ...... memula tu kami msk pelik gak ler awat yg x ramai tp msk je ler kan dh lapar punyer asal ..... hah rupa2 nyer cempedak menjadi nangka .....lunch kami yg patut nyer 1 jam jer jd 2 jam gara2 shakey's nie ..... express lunch yg 20 minit jd 1 jam (hampeh) ..... 2 jam tu pun kami x dpt sup sbb nyer dh abis ok ...... lunch hr lek dik oiii kakak oiiii abg oiiiiii expect ler customer akan ramai ..... nie sup x de servis lembab ..... sampai ramai customer yg cancel order ..... cam kami .... sup kami cancel mtk discount .... ishhhhh serik ....... so dinasihatkan kengkawan sekali .... x pyh ler pegi shakey's pizza carrefour sri petaling tu ........,

Monday, December 22, 2008

Happy beday kak jim .....

happy beday kak jim yg ke 27 .... may success alwayz be yours & cpt2 temu jodoh hehe ...... hmmm basically x de celebration sbb selang beberapa ari lg beday adik lelaki aku lak ...... so bak kater mama aku kiter buat double celebration sekaligus ler ..... x pyh ler asing2 takut kek x abis hehe ...... sian dier org 2 nie kena share kek hehe ..... tp hadiah aku dh bg ler dulu ...... aku bg jam tangan ........ nanti aku try snap pic jam tu eh ......

Saturday, December 20, 2008

Jom Jom Jom Jom Jom Heboh Heboh

After a long time, akhir nyer penutup jom heboh thn nie pegi gak aku ..... again kat bukit jalil ...... puas ler aku elak ..... akhir nyer atas pujukan 2 adik pompuan ...... aku pegi ler gak ...... tp pegi dlm keadaaan terkocoh2 ... nk cpt sampai nk cpt balik ..... gara2 nak elak jem, nak tgk mawi nikah & adik pompuan bungsu aku tu nk gi wedding kwn dier ...... so akhirnya kul 9 kiter org sampai kul 10 dh balik hehe ....... alhamdulillah jalan pun x jem lg ms tu & parking kosong pun byk ...... mmg x sempat snap gbr ngan mn2 artis pun ..... npk si ally iskandar pun dr jauh jer ........ objektif utama adik aku 2 org tu pun mmg nk gi beli brg2 yg sume nyer 1 beg 10 hinggit tu tp dlm mcm2 pun ader ....... tp no doubt ler beg thn nie cantik2 lak sampai aku pun rembat 3 hehe ... tp 2 jer yg dpt beg lg 1 tu dpt tupperware..

last aku pegi x de pun keris nie ...... lama nyer ler aku dh x dtg sini huhuhu





Lastly tuk Mawi dan Ekin ...... Selamat Pengantin Baru Semoga Berbahagia hendaknyer dan berkekalan hingga ke anak cucu ....

Wednesday, December 3, 2008

WHAT IF UR EX SAID THIS TO U?

hahaha aku di tag oleh junior aku pn mala (siap dihighlightkan ngan kaler merah lg nama aku tu sah2 ler aku kena jwb kan huhuhu) ..... hmmmm walaupun aku x pernah bercinta seumur idup aku nie ..... tp aku cuba2 byg kan ler eh ....hahaha

1.hi,how r ya?
sihat


2.hey! you wanna go to mall?
your sis kan ader ..... pegi ler ngan dier

3.i love you!
r u talking to me?

4. do you want some cookies?
owh i like cookies thank u & plz buy more for me

5.can u take me a picture?
u igt i kedai gambar ke

6. help me in my homework?
hmmm i bukan cikgu/tutor atau yg seangkatan dgn nyer

7. here's my gift to you
wow so lovely .... susah2 jer lain kali beli yg lg mahal eh

8. let's just be textmates
apa tu textmates?

9. do you want me to buy u an ipod?
jgn beli yg cikai eh beli yg paling berjenama tau


10.lets sit together in the bus
eh berdosa ler .....


11.hi baby
hello i bukan baby anymore i dh besar pjg ok


12.you still cute
baru sedar ke .... dulu nk tgk muka pun x sudi


13.i still love you
u pernah love i ke .... alkisah nyer x pernah lak tau


14.can i visit your house?
i dont have any house


15.do u love me?
u saper tuk i sayang


Follow these instructions:
named 3 candidates on ur list, ask them to complete this tag repost on their blogwrite the title"WHAT IF UR EX SAID THIS TO U?"
1.rinie
2.shikin
3.fateen

Thursday, November 27, 2008

Pappa Rich Koppitiam


Semalam atas permintaan aku ..... aku, wherncheng, nana, zie & naim pegi ler makan kat Pappa Rich Koppitiam kat bawah ofis aku tu ..... sempena a
ku nak blah dh nie kan ..... opsss aku nak blah jeng jeng jeng ..... so this is first & the last ler aku makan kat situ ..... sblm nie aku minum abc jer .... x mampu nak makan sini selalu .... leh bancrupt dibuat nyer hehehe



Wednesday, November 26, 2008

My Disney Character .....

Aku dapat tag kali nie dr Yati (yg sama nama panggilan ngan aku hehe) ..... utkl tag nie korang kena masuk website nie tau Which Disney Princess Are You? hah lps tu korang kena jwb soalan2 dlm tu then it will generate automatically korang nyer answers ..... so mari ler beramai2 mencuba eh tgk korang character yg mn satu ;) hehe

haa ini ler aku SNOW WHITE hehe

Pure and trusting. You are a gentle soul who can get along with just about anyone. Everyone you meet instantly falls in love with you. How can they resist? You have a pure, lovable nature that's irresistable. Just don't trust everyone who comes across your path.

Monday, November 17, 2008

Senarai Kesyukuran CikComby

Aku dpt nie dr CikSiken .....

1. Saya bersyukur kerana memiliki keluarga bahagia
2. Saya bersyukur kerana ibubapa masih sudi membenarkan saya tinggal bersama mereka
3. Saya bersyukur kerana memiliki keluarga yg sentiasa di samping
4. Saya bersyukur kerana akhirnya saya dapat pekerjaan yg dekat sikit dgn ghumah
5. Saya bersyukur kerana akhirnya saya dapat menjauhkan diri dr org yg pesimis itu (my fren u know who i mean)
6. Saya bersyukur kerana masih dipanjangkan usia untuk terus mengubah cara kehidupan saya
7. Saya bersyukur kerana diberi peluang untuk berbakti kepada ibu bapa saya
8. Saya bersyukur kerana setelah 6 thn berkerja sudah 2 kali saya beli kereta
9. Saya bersyukur kerana telah diberi peluang untuk memandu sendiri dari KL ke Perlis, Kelantan dan JB
10. Saya bersyukur kerana diberi peluang untuk memiliki kawan2 yg amat baik hati dan memahami saya
11. Saya bersyukur kerana walau susah bagaimana sekalipun saya masih mampu untuk membeli makanan
12. Saya bersyukur kerana diberi peluang untuk ke sekolah agama SMKA ( kalau tk sy x tau mcm mn ler penampilan saya skrg)
13. Saya bersyukur kerana dengan kereta yg saya ada banyak jalan yg saya dh expert termasuk di langkawi
14. Saya bersyukur kerana perompak tempoh hari tercicir handphone sony sy (kalau tk x de hp ler aku sampai skrg sbb lum mampu nk beli baru)
15. Saya bersyukur sekiranya 4 org perompak yg ditembak pg td adalah perompak yg sama yg merompak ghumah sy
16. Saya bersyukur kerana tidak diapa2kan masa kena rompak tempoh hari
17. Saya bersyukur kerana harga minyak makin turun
18. Saya bersyukur kerana dah dapat kumpul 5 model kereta james bond dr Shell (hehehe)
19. Saya bersyukur kerana dijauhkan dari penyakit yg boleh memudaratkan diri saya
20. Saya bersyukur kerana ditakdirkan belajar dalam bidang sains komputer (kalau tk x reti ler aku nk berblog facebook sume tu hehe)

Skrg aku nak sesaper yg baca blog aku nie pun senaraikan kesyukuran korang yer .....

Saturday, November 1, 2008

High School Musical 3

Lama gak dah aku x tgk wayang ..... last sekali x silap aku ari tu citer congkak .... sejak dok nilai nie mmg 1 kemalasan tul aku nk gi tgk wayang lps ofis hr or weekend ... bg aku tu mcm waktu rehat aku yg x leh aku lps kan .... tp sbb kesian adik laki bungsu aku tu aku teman ler dier tgk citer High School Musical 3 nie ....

Bg aku ok ler citer ... especially tuk bdk2 remaja nie .... tp org2 cam aku nie jd sentimental tgk citer gini terigt lak zaman2 abis sekolah, universiti dulu hehe ..... ok ler jln citer dier pun x de ler busan .... & good ending for sequel high school musical nie .... cuma lagu dier npk berulang tp x rs aper pun sbb lagu2 dier best ..... for them yg mmg ikut citer nie dr HSM1 lg suppose jgn lps kan tuk tgk the third sequel nie ....sbb this is the last and mmg best ending & good bye sequel .....

Sunday, October 26, 2008

Doa Selamat & Open House


Alhamdulillah segala nyer berjalan lancar ..... open house yg pd awal nyer dirancang telah diselitkan doa selamat memandangkan kami sekeluarga baru ditimpa bencana. Sorry ler gbr kat atas tu jer yg sempat aku snap pastu dh kamera tersimpan kt pocket jer dh x sempat langsung nk snap2 huhuhu ..... kpd kengkawan yg hadir terima kasih diucapkan jgn serik yer maaf kalau ader yg kurang .... paling penting sorry sgt2 sbb aku x sempat nk entertain korang sgt eh ..... kpd mereka2 yg termiss dr jemputan .... maaf dipinta sbb aku baru kehilangan sume contact no dh x de .... insyaALLAH lain kali kalau ader rezeki yer

So basically gbr kat bwh nie gbr masa open hse kt ghumah TTDI aku thn lps .... tp menu dier lebih krg sama jer laksa johor, nasi beriani & nasi himpit ... air nyer air sirap bandung (aku buat tau gerenti kawww hehe) & air punch buah (adik bungsu aku buat) ..... yg lain nyer thn nie cume nasi himpit ditukar ke soto .....

nie gbr abah aku & adik2 dier

Thursday, October 23, 2008

23 Oktober 2008

Mulai tahun ini selain dr harijadi aku yg jatuh pd bln oktober, akan tersemat 1 lg peristiwa pd bln oktober nie .... sebelum nie aku selalu tgk kat drama2 filem2 x pun bc paper psl citer tp ari nie tepat kul 4 pg (anggaran aku ler) ianya dh terjd pd diri aku & family ..... yes kami dirompak, diikat & diacu dgn parang ....

Alhamdulillah kami x diapa2 kan ..... harta benda yg hilang tu maybe bkn rezeki kami sekeluarga yg penting nyawa & maruah x tergadai ...... Semoga perompak2 itu diberi petunjuk & hidayah supaya lps nie x de keluarga lain yg akan menerima nasib seperti kami......

Aku harap korang dapat doakan aku & keluarga dpt keluar dr trauma nie .......

Tuesday, October 14, 2008

14 Okt ..... aku dah ke alam 30an .....

Alhamdulillah aku masih dipanjangkan usia oleh ALLAH untuk melihat keindahan dunia ciptaannya , bersama keluarga tersayang & kawan2 yg amat aku sayangi . Masih diberi kudrat untuk terus mecari rezeki di samping cara hidup yg semakin mencabar. Ok ler sbnrnyer biler dh masuk alam 30 nie aku x expect ler any celebration .... sekadar wish pun dh enough utk aku ..... tp x sangka lak ader double celebration hehe .... 1 kat ofis 1 lg lak ngan family aku mlm tu .... anyway thx all for the celebration & aku tul2 terharu .... naim, werncheng, zie, nana, chua, steve, nelson, yuz ..... thx a lot ......

kiri : caramel cream cheese .... kanan : choc blueberry (dua2 pun aku rekomen sedappppppp)

thx a lot guyz

huduh nyerrr nie saper potong nie hehe hny aku, nana & naim jer tau ;-)

1 potong jer tp buat kiter org sume x gi lunch sbb full giler

Wednesday, October 1, 2008

Salam Aidilfitri

Monday, September 1, 2008

Friday, August 1, 2008

Tanaman baru

lama dh aku x citer psl tanaman babah aku kan ..... basically ader ler gak pokok2 baru yg babah aku beli since ghumah dh siap nie ...... antaranya terung , buah mata kucing / longan ( x tau aku yg mn satu betul hehe) & pokok rosel, then paling penting rumput karpet babah aku dh siap hasil usaha babah aku ngan adik aku husni dibantu oleh hilmi, hairi, irsyad dan iman. Hah pokok rosel tu salah satu kegunaan dier ialah tuk buat sirap.

ini ler rupa laman sebelah kiri ghumah aku skrg

pokok terung

pokok longan / mata kucing

bunga orkid



Thursday, July 31, 2008

Jalan2 ke Perak

sabtu 19/7 ari tu atas permintaan parents aku ..... kami sekeluarga ke perak htr husni balik ..... seronok ler dier sbb leh bwk brg byk naik penuh tpt isi brg keta aku tu ngan brg2 dier ..... so my parents decide tido kat lumut & pg nyer nanti baru htr husni ke utp and this is 2nd long journey for my new car after melaka ari tu .....

sbb plan nk gi 1 keta jer ..... so time pagi sabtu tu kak jim & husni naik bas dulu ke lumut .... aku, babah, mama & hairi gi lambat sikit sbb tengahari tu hv to attend wedding ceremony ..... kebetulan lak yg kawin tu schoolmate aku & her mum tu kwn parents aku so kira perlu pegi ler kan ...... so dr nilai nk ke lumut tu kiter org singgah ler kenduri tu yg diadakan kt bangi

tahniah hanan & husband ..... semoga bahagia & berkekalan ke anak cucu

atas kelekaan aku & parents aku sbb jumpa member dkt kul 2 br kami gerak dr kenduri tu ..... berhenti solat zohor jap then bermula ler long journey aku ke lumut ..... my parents mintak aku lalu jln kpg ..... so dr bangi aku ke sg buluh then masuk kuala selangor ke sabak bernam ke bagan dato pass by teluk intan & alhamdulillah akhirnya sampai di lumut kul 6 .....

ini ler serba sikit pemandangan kat jeti lumut tu yg aku sempat snap ptg tu

husni & k.jim dh sampai awal so dier org dh pegi ke Restoran RNB Melayu (owner of the apartment kat Lumut Valley Resort Condominium yg we all sewa) ambik kunci ...... so ptg tu sampai kul 6 kiter org sume gi lumut waterfront minum2 hilangkan penat & beli bungkus makanan tuk dinner then x lupa beli sikit buah tgn dr lumut ..... x sah kalau ke lumut x beli sotong , sate ikan & seangkatan dgn nyer ...... gitu gini dh maghrib baru ler we all ke apartment tu .....

masuk jer apartment tu mmg puas hati giler ler ..... ader 3 bilik, 2 bathroom, kitchen yg lengkap dgn kelengkapan masak sume .... yg penting tu ader siap mesin basuh ..... perghhh nie leh gi selalu nie hehe ......

2 bilik jer sempat snap ..... satu lg bilik with single bed

ini lak sebahagian dr ruang tamu nyer

ini lak bahagian kitchen ngan peralatan yg disediakan


Wednesday, July 30, 2008

Hepi Beday Husni & Laila

Happy Beday Husni (30 July) and Laila (13 July) semoga terus dimurahkan rezeki dan berjaya serta diberkati ALLAH ..... ari tu kebetulan husni balik & laila dtg so kiter org celebrate ler sekali dier org ber2 nie ......

Monday, July 7, 2008

Pokok Naga

Pokok naga babah aku dh berbunga ..... subhanallah kagum tul aku tgk bunga pokok naga nie cantikkkkk ..... hehe jakun ler kejap aku nie sbb seumur hidup aku x pernah lg aku tgk pokok nage berbunga camne hehe


Sunday, July 6, 2008

Tahniah Farah & Ijam

Yesterday is my besfren's wedding day .... farah nisha ....... my old good fren during diploma at uitm ...... may u & ur husband live together happily forever ........

Smlm aku janji ngan shasha pegi together ..... maintain ayu kwn aku sorang nie even anak dh 3 compare ngan aku nie haha ...... walaupun aku x jumpa since after wedding day dier tp sng aku nk cam dier sbb dier still maintain gitu si shasha nie ...... aku harap persahabatan kiter nie akan kekal kan .......

Monday, June 30, 2008

Pertandingan Memancing - Part 2

Smlm (29 Jun 2008) mcm yg aku kater minggu lps babah aku & adik aku gi mancing lg utk minggu ke 2 nyer ..... kali ini dier org x de rezeki nak menang cam minggu lps ..... setakat saguhati jer ..... alhamdulillah dpt ler hamper .....

ramai org minggu nie tu sbb susah nak menang agak nyer hehe alasan

Monday, June 23, 2008

Pertandingan Memancing - Part 1

Smlm (22 Jun 2008) Sime Darby anjurkan pertandingan memancing kt tasik yg dkt ngan ghumah aku nie ..... utk penddk area sini penyertaan percuma so aper lg babah aku kan excited ler nk join ..... kali nie dier pegi ngan ank lelaki no 2 dier ...... hehe aku x leh imagine adik aku tu gi memancing hahahahahaha .... tp nak tau babah aku menang tau .... alhamdulillah .... hehe sbb mng yg ini terus excited nak join pertandingan part 2 next week ..... adik aku yg mula2 npk x berminat tu pun dh terexcited sama nk memancing lg next week hehe ......

tasik yg menunggu kedatangan kaki pancing sume

tekun babah aku menunggu pancing dier sangkut

tak ramai org patut ler leh menang hehe :-P

joran yg tgh menunggu mangsa

babah aku segan adik aku ler merasa naik ambik hadiah hehe

Saturday, May 31, 2008

my new 'baby'


Akhirnyerrrrrrr ..... setelah mcm2 halangan & dugaan dpt gak 'baby' baru aku sampai ..... smlm lps keje aku gi ambik dier kat showroom ..... so this is my new 'baby' yg ganti 'baby' lama aku dulu .... alhamdulillah

Friday, May 30, 2008

'Goodbye' NEELIMA @ Embun Cafe

Hari nie Neelima's last day. Just wanna wish u Neelima, may succes always with u & live happily with your family. Nice meeting u. Thanx for the knowledge that u shared with me.


So as for her last day, me, steve, chua, nelson, andrew celebrate it at Embun Cafe. Hehe kalau korang nak tau slps beberapa minggu cafe nie bukak & slps geng2 aku dh byk kali pegi ..... nie hah aku br first time nk pegi even dkt sgt ler ngan ofis aku .... ntah ler personally bg aku kalau once in a while nk pegi boleh ler sbb too expensive for me then kalau lunch tu baik korang ambik yg oakej lunch nasi + ice lemon tea + cuci mulut .... lg ler murah kalau compare korang ambik asing2

Hah nie aku nk komen psl rs lak .... aku order nasi goreng nenas td .....hmmmm komen aku muak aku nk mengabiskan nyer .... aku x recommend to take that menu ..... member2 aku lain mkn nasi pattaya, nasi goreng kpg & nasi goreng paprik .... x tau ler aku aper rs .... dr meka ckp cam biasa2 jer ...... hmmmmm setiap org pandangan masing2 kan selera pun masing2 .....


nasi goreng nenas & ice lemon tea

nasi goreng paprik

nasi goreng pattaya

nasi goreng kampung