Monday, January 26, 2009

A day in Cameron Highland

Ahad 25/01/2009

Ari nie hujan turun ngan lebat nyer sepanjang hari ..... menambah lg kesejukan yg ada ..... hancur musnah harapan kiter org nak jln2 huhu ..... Pg tu aku bwk jim,aziah & husni ke Tanah Rata nak cari ATM Machine ..... sementara keta lg 1 dh ke KEA Farm ( hah jgn x tau dlm hujan lebt redah gak) ..... yg kiter org nie lak dr Tanah Rata sajer2 jer lalu Kpg Sedia utk ke Brinchang ..... sajer2 nk tgk aper ader kt situ & hows homestay kat situ looks like ..... lps tu terus direct ke KEA Farm .....mak aiiii jem tu dr Brinchang nak ke KEA Farm .... perghhhh rupa nyer sume org cam kiter org gak eh x kira hujan lebat pun redah gak hehe .....Sampai2 je kat KEA Farm mama aku dh nk blah dier kater mahal ..... dier tny aku nk gi mana lg nie ..... aku advice dier gi Kpg Sedia sbb kat situ ader Malay Strawberry Farm ..... sementara dier org tu dh turun dulu kiter org nie survey2 jap ler KEA Farm ...... sempat gak ler lg aku beli Fridge Magnet & Key chain ..... again? hehe itu ler kalau dh minat

Puas dh shopping baru ler ke kiter org turun semula ke Kpg Sedia ...... terus ke Strawberry Farm yg mama & babah aku tgh lepak ...... perghhhh besar2 tu strawberry org nie ....... puas ati giler ...... lama gak ler kiter org lepak kt sini ..... snap pics ...... mkn aiskrim strawberry ..... mmg aku puas ati giler ngan Strawberry Farm nie ......


Dr strawberry farm kiter org ke cactus valley lak .....tp tutup ler pulak ..... so aktiviti biasa kiter org shopping ler lg kt kedai kt bwh cactus valley tu ..... hehe aku menambah collection lg tuk fridge magnet & key chain aku .....

Ptg nyer aku just buat taik mata jer kt apartment ...... dgn kesejukan hujan yg x berhenti2 tu aper lg mmg best ler tuk tido ...... mlm nyer kami ke pasar mlm lg ..... kali ni
e aku x join gak sbb family aku decide tuk jln kaki jer dr apartment sbb keaddan pekan brinchang yg dh packed giler mlm tu ...... so aku, mama & hairi just stay kt apartment

ini ler sebahagian brg2 yg dijual di pasar malam

2 comments:

Mrs LVoe said...

strawberry kat sane manis2.. bile bawa balik trus jadi masam. hampeh tul!

Azyyati said...

tul tu farah tp ader auntie kat kpg sedia tpt yg yati gi strawberry farm tu kan ... dier ajar kan the day yg nak balik turun bwh tu beli strawberry yg baru petik ... petik tu lak jgn petik yg dh msk tul ... petik yg ala2 sepruh msk ... leh ler tahan 2-3 ari biler sampai bwh .... alhamdulillah tul aper dier ckp ..2-3 ari gak ler dpt mkn strawberry manis kt ghumah hehe