Saturday, February 28, 2009

'Persona' ku

Terdiam aku td biler dgr bunyi yg dtg dr enjin keta aku selama ini adalah sbnr nyer menandakan IAFM keta aku ader problem. Huhuhuh aku dinasihatkan untuk menukarnyer sebelum warranty habis. If not it will cause almost RM1000 ...... adushhhh berpinar aku mendengar nyer. Alhamdulillah sementara ader warranty nie aku hanya perlu byr labour cost je ler. Hmmmm yg service center kt seremban tu x leh harap 2 minggu lebih dier ambik ms then nak tgk2 dulu lak pd hal ms 25000 km ari tu aku gi htr repair bunyi tu dh ader awat yg hangpa x check ..... skrg nie aku tunggu yg service centre kt sek 13 PJ jer nie (aku pun sblm nie mmg htr repair kt sini 25000 ari tu 1st time aku htr kt seremban) .... this monday they will confirm with me how ..... if not aku tukar kt service centre wakil proton kt nilai nie je ler .... dier tunggu aku kater yes then dier booked spare part tu tuk aku ...... sedih aku baru setahun aku pakai keta tu dh jd gini lak .... maybe sbb lasak sgt aku guna kot ..... ye ler travel everyday Nilai to PJ ... stuck in jem almost for 3 hrs everyday ..... skrg nie lak Nilai to Bukit Jalil sib baik jem dh kurang ... sian keta muda lg dh sakit huhuhuhu

2 comments:

Mrs LVoe said...

cian ko yati.. tukar je kete lain. proton nie mmg dr dulu tkenal gn problem yea. if myvi insyaALLAH ok. y not u tukar japanese car like honda civic.. cun tu weiiii.

aku suggest je dear ;-)

gadiscomey said...

hohoho aku baru jer tukar keta tu ..... x sampai setahun pun pakai lg huhuhuhu