Tuesday, February 24, 2009

Summary

Nak tau naper aku kater summary? Ye ler biler aku beriyer2 nk update blog nie tetiba ler pulak internet kt ghumah aku down since last friday ..... bayangkan dh 5 ari tau ...... abis sume terbengkalai ....... nie pun dier psg cable sementara jer nie sbb fibre cable dier yg asal dh rosak and still tengah repair lg huhuhuhu .... so bengong2 gak ler internet nie ..... but ok than nothing kan .......

Ok ler Jumaat tu aku stayback kt ofis sampai nk dkt kul 10 mlm ..... byg kan je ler dah ler sabtu tu aku ader PTD nyer exam ngan x prepare nyer pening biler aku pk kan .... dah ler stayback tu bkn buat aper pun ..... dok tunggu turn tuk insert data tuk training sabtu tu .... tup2 sampai ke sudah server x up aku pun balik ...... sampai2 ghumah mandi, siap2 brg2 tuk exam esok ... iron baju aku pun terus tido .... ye ler internet pun k.o .... so x mende pun yg aku leh buat nk revise pun x leh last2 aku tido ngan otak zero tuk tomorrow nyer exam

Pagi sabtu tu rs bersemangat lak aku nk gi exam pd hal memula tu cam dh mls jer sbb ye ler x prepare aper pun kan ..... so pg tu aku pun drive ler ke SMAP Kajang tpt exam PTD aku tu ..... confident jer aku pegi .... dgn x de cari map sbb aku rs aku mmg tau ..... sekali tu biler aku sampai jer dpn sek yg aku sangka SMAP Kajang tu rupa2 nyer SAAS ...... abis ler aku camne aku nk cari sek nie ...... aku cuba ler memorize balik time aku sekolah dulu aku gi SMAP Kajang camne keadaan sekeliling sekolah tu .... baru ler aku terigt sekolah tu ke dalam sikit y sekolah SAAS nie tul2 kt jalan besar .... sah ler aku dh mmg silap sekolah ..... ishhh camne nie kalau x jd pegi abis ler parents aku marah sbb x prepare .... panik dh aku ms tu ...... sib baik dlm panik2 tu aku terigt besfren aku si cuna .... terus aku call dier .... sian dier awal2 pg buta aku dh kaco ..... perghhhh selamat aku dpt direction gi SMAP dgn selamat nyer ..... and more thing aku dpt gak aku nyer TUPPERWARE MADAGASCAR yahooooo hehehe nanti next post aku ltk gbr dier eh .........


Hah ini ler sekolah yg aku gi exam PTD tu ..... alhamdulillah aku leh jawab walaupun aku rasa byk yg salah heehehe ..... tp at least aku dh mencuba tuk sekian kali nyer .......

Hari Ahad aku x de buat aper pun ..... seharian aku dok troubleshoot internet aku kt ghumah .... dok figure out aper ler yg rosak ..... call TM Net .... dier org nyer servis centre pun tgh down .... ari isnin baru leh log report ..... hmmmm hampeh gas tul ler

Hari Isnin .... its happen again ...... 3 ghumah dlm 1 ari ..... aper ler prompak2 nie nak lg .... naper ler dier org nie zalim sgt , pemalas ..... x de ke cara lain nk cari rezeki ....... kali nie bkn setakar mlm .... siang ari pun dier merompak ..... kalau dulu setakat duit tp skrg abis kad kredit, kad minyak, tabung, notebook, komputer, dvd player, astro decoder ..... aper sajer asalkan berharga ....... manusia2

Hari Selasa .... hari nie ler kan ..... xde aper sgt pun keje cam biasa & happy sbb internet dh ok x de ler boring sgt mlm2 ari .... dh ler menakutkan jer biler mlm ...... aper pun korang doakan ler aku sekeluarga selamat dr rompakan eh ..... trauma rompakan yg dulu pun x ilang lg ..... eh panjang sungguh entry aku yg nie ..... muak nanti korang nk baca hehe


2 comments:

Mrs LVoe said...

berani ko stayed kat opis until 10pm????

gadiscomey said...

ader a few guys lg kt ofis time tu ... ikutkan cam lewat lg balik tp tgk dh kul 10 cpt2 PM aku suruh aku ngan gal lg sorang balik dulu ..... takut tu mmg ler takut sib baik parking mmg dpn lobi ofis