Thursday, July 31, 2008

Jalan2 ke Perak

sabtu 19/7 ari tu atas permintaan parents aku ..... kami sekeluarga ke perak htr husni balik ..... seronok ler dier sbb leh bwk brg byk naik penuh tpt isi brg keta aku tu ngan brg2 dier ..... so my parents decide tido kat lumut & pg nyer nanti baru htr husni ke utp and this is 2nd long journey for my new car after melaka ari tu .....

sbb plan nk gi 1 keta jer ..... so time pagi sabtu tu kak jim & husni naik bas dulu ke lumut .... aku, babah, mama & hairi gi lambat sikit sbb tengahari tu hv to attend wedding ceremony ..... kebetulan lak yg kawin tu schoolmate aku & her mum tu kwn parents aku so kira perlu pegi ler kan ...... so dr nilai nk ke lumut tu kiter org singgah ler kenduri tu yg diadakan kt bangi

tahniah hanan & husband ..... semoga bahagia & berkekalan ke anak cucu

atas kelekaan aku & parents aku sbb jumpa member dkt kul 2 br kami gerak dr kenduri tu ..... berhenti solat zohor jap then bermula ler long journey aku ke lumut ..... my parents mintak aku lalu jln kpg ..... so dr bangi aku ke sg buluh then masuk kuala selangor ke sabak bernam ke bagan dato pass by teluk intan & alhamdulillah akhirnya sampai di lumut kul 6 .....

ini ler serba sikit pemandangan kat jeti lumut tu yg aku sempat snap ptg tu

husni & k.jim dh sampai awal so dier org dh pegi ke Restoran RNB Melayu (owner of the apartment kat Lumut Valley Resort Condominium yg we all sewa) ambik kunci ...... so ptg tu sampai kul 6 kiter org sume gi lumut waterfront minum2 hilangkan penat & beli bungkus makanan tuk dinner then x lupa beli sikit buah tgn dr lumut ..... x sah kalau ke lumut x beli sotong , sate ikan & seangkatan dgn nyer ...... gitu gini dh maghrib baru ler we all ke apartment tu .....

masuk jer apartment tu mmg puas hati giler ler ..... ader 3 bilik, 2 bathroom, kitchen yg lengkap dgn kelengkapan masak sume .... yg penting tu ader siap mesin basuh ..... perghhh nie leh gi selalu nie hehe ......

2 bilik jer sempat snap ..... satu lg bilik with single bed

ini lak sebahagian dr ruang tamu nyer

ini lak bahagian kitchen ngan peralatan yg disediakan


1 comment:

Yatie said...

Salam Yati .. Selamat Hari Raya Aidilfitri utk ko & family.. maaf ye kalau ada salah & silap .. selamat bercuti raya sakan:)